Let's make new memoriesBassethound kennel
 

Memories

 "Herinneringen",

Onze honden maken deel uit van ons gezin, en omdat het onze hobby en passie is er zo vaak mogelijk met ze op uit te trekken hebben we al heel wat mooie avonturen met ze beleefd.

van de kleine geluksmomentjes in en om het huis, als ze weer dolle streken uithalen of de talloze knuffelsessies met onze kleindochter.

Dagenlang er op uit trekken in Luxemburg en de Ardennen, mee op vakantie naar Oostenrijk.

de verschillende shows die we de afgelopen jaren bezocht hebben met als beloning zelfs een Crufts kwalificatie en vervolgens de reis met Keetje naar Engeland.

 

 reünie van Keetjes 10-tal


Zaterdag 2 September was het zover bijna alle pups zouden na het verlaten van het nest weer voor het eerst bij elkaar komen.

Baasjes gingen elkaar voor het eerst ontmoeten en de honden elkaar opnieuw ontdekken. we hebben een leuke middag georganiseerd waarbij we elkaar in het bos op een mooie open picknick plek ontmoetten waarbij er genoeg ruimte was voor de kinderen en 12 bassets om met elkaar te spelen.

Er was een sleepspoor uitzet (zie ook zweetwerk) waarbij alle pups hun eerste ervaring met het speurwerk konden opdoen, vervolgens een korte wandeling om aansluitend de middag af te sluiten met een gezamenlijke BBQ.

Wat hebben we genoten.

                                 Gelukkige hondjes en blije baasjes                                          die (gezamenlijk) nieuwe herinneringen maken.

. Mee op vakantie in de Oostenrijkse bergen

Samen met de honden een paar heerlijke dagen in een chalet op ruim 1300m. hoogte op de Hoch Obir in Karinthië waar we een prachtig uitzicht hadden en heerlijk er op uit konden trekken met de speurneuzen wat hebben we en zij genoten.

Keetje op de Crufts.

wat een avontuur om als beginnend fokker met je hond op de Crufts te mogen staan.

De Crufts is het grootste hondenevenement ter wereld waar wel 20.000 honden van over de hele wereld strijden om de titel Best in Show. En uiteraard maakte Keetje daar geen enkel kans op maar een avontuur was het wel.

Op 6 nov. 2021 behaalden we de Crufts qualificatie door in Bleiswijk met 1U een CAC te behalen en tevens Holland Cup winner en Holland Cup junior winner te worden.

Samen met mijn jongste dochter Simone via de eurotunnel met de auto naar Birmingham UK, overnachten met Keetje in het Hilton om op 11 Maart 2022 onze opwachting maken als enige Nederlandse Basset tussen topfokkers van over de hele wereld..

 

Keetje deed het fantastisch, werd 5de in haar klasse maar wat waren we trots wat een fantastisch belevenis.
 
 

"De paden op de lanen in."

 Bart liep als kantoorhond en thuiszorg mascotte een aantal jaar achtereen de Hilversumse avondvierdaagse en haalde hiermee zelfs de krant.

4 dagen 5 km. wandelen op zijn korte pootjes met tijdens de slotavond zijn eigen uniformjasje om zijn welverdiende medaille op te spelden.

wat een bekijks had hij en wat genoot hij van alle knuffels en aandacht onderweg en van alle gescoorde koekjes en kluifjes op de laatste avond.

 

 

Bart heeft zijn eigen hobby


 

 

Bart doet namelijk aan zweetwerk.
En hij vindt het fantastisch.
Struinen door de bossen rond Kraggenburg.
Zodra hij de windmolens langs de snelweg richting de polder ziet zit hij joelend van enthousiasme in de auto.
Meteen de eerste lessen bleek al dat hij precies weet wat er van hem verwacht werd, liet hij zijn echte jachthonden karakter zien en liep elk spoor feilloos uit.


 

wat is zweetwerk?
Ringtraining 


Dinsdag s'avonds zijn we vaak op Urk, ringtraining in de hondenschool van Bape.

Ring-training wat is dat?

vanuit Driebergen een uur rijden, vele malen heb ik geprobeerd uit te leggen waarom helemaal naar Urk. Maar sommige dingen moet je niet proberen uit te leggen. Als je je ergens thuis voelt en de honden hebben het er goed dan maakt de afstand niet zoveel uit.

Jaren geleden kwam ik hier met Bart via een vriendin die ook showde met haar honden en alles voor mij nog helemaal nieuw was. Een groep met ervaren handlers en fokkers, Tijdens de koffie leerde ik minstens zoveel als tijdens de lessen zelf.

Dus nu Keetje en Pleun ook moesten gaan oefenen werd uiteraard de vaste dinsdagavond planning weer "Naar Urk"

Honden-school Bape

Op de filmpjes zie je Pleun en Keetje (pas 4 maanden oud) tijdens hun eerste les. Hoe het hen verder is gegaan vindt  je bij de show uitslagen.


Feest!!!
Pleun en Keetje 1 jaar
18 januari 2022